Agressie Training Tips – Wat te doen in geval van agressie

By | September 7, 2022

Agressie Training Tips – Wat te doen in geval van agressie

agressie training

Agressietraining vereist een professionele, gecertificeerde hondengedragsdeskundige. Helaas hebben veel hondentrainers niet de ervaring of kennis die nodig is om succesvol met agressieve honden te werken. Het gebruik van een onervaren trainer kan de situatie zelfs verergeren. Daarom is het altijd beter om voorzichtig te zijn. Zo voorkom je onnodig letsel bij mensen of euthanasie Training en acteursbureau – Hetsen & Visschers. Hier zijn enkele van de belangrijkste stappen naar succes in agressietraining:

Agressie wordt veroorzaakt door stress. Deze stressoren kunnen werkgerelateerd of persoonlijk zijn, zoals een scheiding of rouw na het overlijden van een dierbare. Bovendien kunnen bedrijven agressieve personen inhuren op basis van gebrekkige wervingsprocessen. Een agressieve werknemer zal eerder agressief gedrag vertonen op de werkplek. Als gevolg hiervan kan een bedrijf overwegen werknemers te trainen in het omgaan met stressvolle situaties om problemen op de weg te voorkomen.

Agressieve honden kunnen ook worden getriggerd door eigenaren die gestrest, boos of gefrustreerd zijn. In dergelijke gevallen is het belangrijk om kalm te blijven en je eigen lichaamstaal onder controle te houden. Als je merkt dat je gefrustreerd raakt, neem dan een pauze en concentreer je op andere aspecten van de training. Als u het gedrag van uw hond niet kunt beheersen, overweeg dan om een hondenmuilkorf te gebruiken. Dit zal je hond helpen kalmeren en je beschermen.

Als u eenmaal weet wat het agressieve gedrag van uw hond veroorzaakt, kunt u eraan werken uw hond te trainen om minder agressief te worden. Agressietraining begint bij het veilig maken van de omgeving voor iedereen. Door uw hond te trainen om minder agressief te zijn, kunt u voorkomen dat het probleem escaleert tot gevaarlijke niveaus.

Klik hier om meer te lezen: Hetsen & Visschers