Hoe vraag ik energielabel woning aan?

By | August 14, 2022

Hoe vraag ik energielabel woning aan?

energielabel woning aanvragen

Hoe vraag ik energielabel woning aan? Vóór 2015 stelde de overheid geen energielabels voor woningen. Dit maakte energie-etikettering een relatief goedkope procedure. Tegenwoordig is het proces echter moeilijker en kun je alleen een energielabel voor je woning aanvragen als je een huis koopt van een particuliere verkoper. Gelukkig maakt de webapp van de overheid dit proces eenvoudiger dan ooit. Wilt u een energielabel voor woningen aanvragen, bezoek dan de website van de Rijksoverheid en download de app.

Vraag bij het kopen van een woning altijd een energielabel aan EnergielabelPerfect.nl. Dit geeft de koper waardevolle informatie over de energie-efficiëntie van het huis. Er zijn veel redenen om dit te doen, en een daarvan is om de energiekosten te verlagen. De nieuwe wetgeving helpt u ook geld te besparen. Door een energielabel aan te vragen weet je welke woningen zuiniger zijn dan andere. Dit zal u ook helpen geld te besparen op uw energierekening en het milieu te helpen.

De energielabels zijn wettelijk verplicht in Nederland. Naast de beoordelingen komen ze ook met aanbevelingen over verbeteringen van de energie-efficiëntie. Alleen gecertificeerde inspecteurs mogen deze labels afgeven en deze aanbevelingen moeten voldoen aan de nationale normen, BRL9500. Een woning met een A-label wordt als energiezuinig beschouwd, terwijl een woning met een G-label minder energiezuinig is. Een energielabel geeft ook een uitgebreid overzicht van de woningkenmerken. Hoewel het geen vervanging is voor professioneel advies, zal het u zeker gemoedsrust geven.

Informatie over dit onderwerp: https://www.energielabelperfect.nl/