Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegel is waarschijnlijk de meest erkende vorm van keramische tegels en wordt vaak geleverd met een “metro”-voorvoegsel dat de oorsprong ervan identificeert: de regio Parijs, die in feite Frans grondgebied is. Hoewel sommige delen van Londen, zoals zuidelijke stadsdelen zoals Camden Town en Waltham Forest, meer lof krijgen voor het produceren van prachtige keramische kunstwerken, verwijst de metro in Parijs naar het metrosysteem. Het metrosysteem is zelfs een van de meest onderscheidende kenmerken van het Parijse transitsysteem, waarbij veel mensen zeggen dat ze vastzitten in de verkeerde trein of bus of tussen twee bussen komen te zitten. Om dit te voorkomen is het voor Parijzenaars gebruikelijk geworden om een vel plastic over hun gezicht of over hun bagage te leggen, zodat ze er niet af vallen en geraakt worden door de passerende metro’s.

Hoewel het waar is dat het Parijse metrosysteem verantwoordelijk is voor de geboorte van waar metrotegels vandaan komen (hoewel veel experts een andere mening hebben over wie de term eigenlijk heeft bedacht), heeft de Parijse voorliefde voor plastic bumpers zijn weg gevonden naar de constructie van beglazing en lijmproducten zoals deze tegels Retrotegels metro tegels. Toen fabrikanten in Parijs begonnen te spelen met het idee om polyurethaan te gebruiken als middel om de verschillende elementen van de mozaïektegel te verlijmen, bleek het een zeer goede beslissing te zijn. Polyurethaan heeft het voordeel dat het flexibel en sterk is en in elke denkbare vorm kan worden gevormd, en daarom is het een stuk eenvoudiger om een grote verscheidenheid aan ontwerpen met polyurethaan te maken dan wanneer u zou proberen een vast polymeer te maken .

De productie van dit type tegel begint met het injecteren van de benodigde hoeveelheid gesmolten polyurethaan in mallen die vervolgens in de vorm van verschillende tegels worden gevormd. De mallen worden gevuld met water om te voorkomen dat ze uitdrogen en aan elkaar gaan plakken, waarna de tegels op hun plaats worden gezet en mogen drogen – wat soms enkele uren kan duren. Als de tegels goed zijn opgedroogd, zijn ze klaar om gesneden te worden, zodat ze stuk voor stuk uniek zijn.

Klik door naar de website: https://www.retrotegels.nl/