Tips om een huis snel en gemakkelijk te verkopen met een makelaar

By | April 27, 2022

Makelaar

Tips om een huis snel en gemakkelijk te verkopen met een makelaar

Als u met een makelaar werkt, moet u eerst een paar dingen overwegen. Het stellen van een realistische prijs is erg belangrijk. Kopers zullen doorgaans naar dezelfde typen vergelijkbare woningen kijken. Recente verkopen zijn meestal aantrekkelijker voor kopers omdat ze een beter idee krijgen van hoe ver de verkoper is gekomen om het aanbod te accepteren. Kijk ook eens naar woningen die in behandeling zijn, want die hebben minder concurrentie makelaar Nijkerk. Een huis dat momenteel op de markt staat, zal meer concurrentie hebben, dus u moet ervoor zorgen dat u een prijs instelt die realistisch is voor het onroerend goed.

Een andere belangrijke taak voor een makelaar is het ontdekken van nieuwe aanbiedingen. Veel mensen sturen aanbiedingen naar een makelaar, dus ze moeten grondig zoeken in de Multiple Listing Service (MLS). Deze agenten hebben toegang tot een verscheidenheid aan informatie die het publiek niet kan. Deze makelaars kunnen details vinden over huizen die niet worden geadverteerd, inclusief mogelijke problemen ermee, en zelfs de verkoopvoorwaarden. Door een makelaar in te schakelen, haalt u het meeste uit uw tijd.

Zodra een woning op de lijst staat, is het tijd om een bod uit te brengen. Makelaars kunnen u hierbij helpen door hun mening te geven over de prijsstelling. Als uw bod niet acceptabel is, kunt u het beste onderhandelen met de makelaar van de verkoper. Hij of zij heeft misschien wat advies voor je. Maar maak je geen zorgen als de verkoper weigert te onderhandelen. Het proces duurt niet eeuwig. U moet immers de definitieve goedkeuring van de hypotheek ontvangen voordat de transactie kan worden afgerond.

Klik hier: Visie Makelaardij