Wat is assertiviteit?

By | June 28, 2021

Wat is assertiviteit?

Wat is assertiviteit? Wanneer heb je voor het laatst assertiviteit getoond in een relatie? Hoe weet je of je assertief genoeg bent op de werkvloer? Ik denk dat als je geen idee hebt wat assertiviteit betekent, je een van de vele mensen bent die moeite heeft om zichzelf en hun behoeften te uiten. Het is belangrijk dat je assertiviteit op het kernniveau begrijpt, zodat je het in je dagelijks leven kunt oefenen en je relaties kunt verbeteren.

Wat is assertiviteit?

Assertiviteit is je vermogen om openlijk en zelfverzekerd je behoeften en verlangens aan een ander te communiceren zonder het gevoel te hebben dat je wordt uitgesproken, bekritiseerd of anderszins wordt gekleineerd. Het is het vermogen om vrijmoedig en respectvol je ware gevoelens, gedachten, ideeën, overtuigingen en beslissingen te uiten zonder het gevoel te hebben dat ze worden uitgesproken of bekritiseerd. Een assertief persoon is zelfverzekerd en comfortabel in zijn of haar positie, of het nu betekent ja zeggen en een goede vriend of baas teleurstellen, of nee zeggen tegen ongewenste seksuele toenadering van een leidinggevende Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus. U kunt uw assertiviteit laten gelden zonder het gevoel te hebben dat u wordt aangevallen of bekritiseerd. Het vermogen om assertief te zijn is erg belangrijk voor het opbouwen van zelfvertrouwen, eigenwaarde, assertiviteit en communicatie met anderen.

De beste manier om assertiviteit te oefenen, is door wat tijd voor jezelf te nemen en je gedachten, gevoelens en acties een paar minuten per dag op te schrijven. Kijk er later gewoon op terug en denk na over hoe u erop reageerde, wat u aantrekkelijk aan hen vond en hoe u zich voelde toen u iets zei of deed waar u niet 100% tevreden over was. Het zal je helpen te identificeren waar je assertiviteit moet oefenen, of gebieden waar je overdreven agressieve manier van communiceren als negatief wordt ervaren. Als je dit doet, zul je merken dat je je meer op je gemak en zelfverzekerder voelt. Na verloop van tijd zal uw zelfvertrouwen toenemen en zult u zich in situaties bevinden waarop u vol vertrouwen kunt reageren, waardoor u een veel gelukkiger, zelfverzekerder persoon wordt.

Meer weten? Klik dan hier: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/